Stadsvernieuwing
Het Gentse Lichtplan zorgt voor een bijzonder sfeervolle belichting van de Gentse monumenten, gebouwen, pleinen en straten. Na de binnenstad, komen nu ook de wijken en deelgemeenten aan de beurt. Hierbij staat een daling van het energieverbruik en beperking van de lichthinder voorop.
Lees meer...
Na de heraanleg van de Korenmarkt, is momenteel het Emile Braunplein aan de beurt. Blikvanger is de houten stadshal die een nieuwe ontmoetingsplek zal vormen voor de Gentenaars. Onder de stadshal komt een halfopen ‘grand café’ dat uitgeeft op het nieuw aan te leggen park achter de Sint-Niklaaskerk.
Lees meer...
Het stadsvernieuwingsproject ‘Ledeberg Leeft’ moet Ledeberg een stuk leefbaarder maken. Het nieuwe Keizerspark is een eerste aanzet en wordt gewaardeerd door de buurtbewoners. Binnenkort volgt de heraanleg van de Brusselsesteenweg als toegangspoort tot de wijk en de investering in een Welzijnsknoop waar verschillende sociale voorzieningen gebundeld worden.
Lees meer...
Met het openleggen van de Nederschelde herstelt Gent de historische samenvloeiing tussen Schelde en Leie. Dankzij de Scaldissluis aan de Oude Beestenmarkt zal het water rond het stadscentrum weer verbonden zijn. De verlaagde kaaimuren, de jachthaven Portus Ganda, drie nieuwe bruggen en het vernieuwde zwembad Van Eyck zorgen voor een aangenaam totaalbeeld met water als centraal element.
Lees meer...
Op de terreinen rond Flanders Expo verschijnt een totaal nieuw stadsdeel met een mengeling van kantoren, woningen, winkels en vrijetijdsbesteding. Met Ikea is een eerste grote speler neergestreken op The Loop, binnenkort opent de MG Tower of de Arteveldetoren, het hoogste kantoorgebouw van het Vlaams gewest.
Lees meer...
Stad Gent, Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn pakken tussen 2012 en 2015 verschillende wegen rond Zwijnaarde aan. Het gaat ondermeer om het doortrekken van de R4 van Zwijnaarde naar Merelbeke, de heraanleg van Heerweg-Noord en Heerweg Zuid en een nieuwe toegangsweg voor de bedrijven aan de Klaartestraat.
Lees meer...