Conflictvrije kruispunten

26 augustus 2021

In een schriftelijke vraag (SV 00047 dd januari 2020) heeft gemeenteraadslid Veli Yüksel de problematiek van gevaarlijke kruispunten in Gent aangekaart. Concreet ging het toen over het conflictvrij maken van het kruispunt Keizervest-Zuidparklaan.

Er werd, naar aanleiding van het dramatisch ongeval eerder deze week in Antwerpen, nog een bijzonder gevaarlijk kruispunt gesignaleerd, met name dat aan de achterkant van het Sint-Pieters-Station (Sint-Denijslaan) ter hoogte van de Hogeschool. Ook daar is het al meermaals bijna tot een ongeval gekomen.

Vraag:
De stad zou gevaarlijke kruispunten (waarbij er conflicten zijn tussen zwakke weggebruikers zijnde voetgangers/fietsers enerzijds en automobilisten, openbaar vervoer en vrachtvervoer anderzijds) in kaart brengen. Is deze oplijsting reeds gemaakt? Kan u een overzicht geven? Graag een opsplitsing volgens beheerder: Stad Gent/Vlaams Gewest.
Hoeveel van die “conflictkruispunten” werden reeds aangepakt? Graag krijg ik toelichting over locatie en uitgevoerde werken.
Hoeveel van zulke gevaarlijke kruispunten zullen in deze legislatuur nog worden aangepakt? Graag krijg ik een oplijsting. Welk budget wordt er voor vrijgemaakt?
Kunnen uw diensten het kruispunt ter hoogte van de Hogeschool onderzoeken?

Het volledige antwoord van de schepen kan u hier bekijken.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info