Klimaatspijbelaars

11 februari 2019

De klimaatacties op donderdag door de klimaatspijbelaars kunnen ons de laatste weken moeilijk onverschillig laten. “De hittegolf van vorige zomer heeft ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld. Het was bijna 40 graden in België. Dat maakte me echt bang.”  Dit waren de woorden van het boegbeeld van de klimaatjongeren, Anuna De Wever.

Ondertussen zijn er steeds meer jongeren die deelnemen aan de klimaatacties op donderdag, niet enkel in Brussel, maar ook in onze provincie,  in Maldegem bvb, in Sint-Niklaas.

Ongetwijfeld een sterk signaal als u het mij vraagt.

Spijbelen voor het klimaat draagt, zoals elke daad van verzet, toch ook iets polariserends in zich: het klimaat is een extreem probleem, maar wat met het spijbelen?

De klimaatjongeren zeggen: als er niet wordt geluisterd, gaan we door tot aan de verkiezingen van 26 mei, elke donderdag opnieuw...

Graag vernam ik van de Deputatie, enerzijds, welk is de participatiegraad van leerlingen van het provinciaal onderwijs aan deze klimaatacties, en anderzijds hoe gaat men om in ons onderwijs om ervoor te zorgen dat onze ‘jonge activisten’ toch de leerstof krijgen.

Martine Verhoeve
Provincieraadslid

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info