100-puntenplan Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

23 november 2011

Op basis van de signalen van bewoners en lokale verenigingen stelde het stadsbestuur begin 2009 een lijst op van 100 punten die versneld zouden worden uitgevoerd: vier voor elk van de 25 wijken. In mei van dat jaar werd het zogenaamde ‘100-puntenplan’ goedgekeurd. Op de lijst staan zowel kleine ingrepen als belangrijke rechtzettingen in grote projecten. Vandaag zijn 95 van de 100 gevraagde actiepunten uit de wijken gerealiseerd of is de uitvoering ervan definitief gepland.

Voor Sint-Denijs-Westrem en Afsnee gaat het om de volgende punten: In Afsnee werden bijkomende zitbanken en afvalkorven geplaatst. Op het kerkhof zal een waterkraan de oude waterpomp vervangen. In Kleinkouterken, thuisbasis van K.V.V. Sint-Denijs Sport en in de Witbakkerstraat in Sint-Denijs-Westrem plant het stadsbestuur de aanleg van rijbaankussens. Tot slot werd ook een plattegrond gevraagd die de vele wandelaars en fietsers wegwijs moeten maken tijdens hun tocht.

Het 100-puntenplan geeft, naast de vele andere initiatieven zoals o.a. Wijk aan Zet, uiting aan de wens om de Gentenaar effectief inspraak te geven in het beleid.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info