Werken De Sterre halfweg

1 december 2013

In 2013 gingen de werken aan het verkeersknooppunt de Sterre van start. De bedoeling is om van de Sterre een vlot en veilig verkeersknooppunt te maken, voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

De aanleg van een langgerekte rotonde met aparte voorzieningen voor fietsers moet de overzichtelijkheid en de veiligheid sterk verbeteren. Ook de omliggende verkeersinfrastructuur wordt aangepakt. Ondertussen is de eerste fase van de werken afgerond en wordt er gewerkt aan het tweede deel van de nieuwe rotonde.  Het verkeer rijdt nu over het reeds aangelegde deel van de rotonde. De aansluiting van de Oudenaardsesteenweg met de Sterre blijft dicht voor het verkeer. De Voskenslaan in- of uitrijden is voor gemotoriseerd verkeer in deze fase onmogelijk. De as Kortrijksesteenweg - Krijgslaan blijft in beide richtingen open voor het verkeer en de omleidingen blijven grotendeels hetzelfde. Aanvullend bij deze werken wordt de Maaltebrug volledig vernieuwd. De spankabels van de brug zijn namelijk aan vervanging toe. De brug gaat enkele maanden dicht voor alle autoverkeer. Voetgangers, fietsers en trams kunnen er wel nog over.

Dergelijke ingrijpende werken gaan helaas onvermijdelijk gepaard met de nodige overlast voor het verkeer. Toch moeten de betrokken overheden er blijven over waken dat alles in het werk wordt gesteld om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Werken in eenzelfde stadsdeel moeten voldoende gespreid worden in tijd. Te vaak zien we dat buurten gegijzeld worden door aanslepende en gelijktijdig uitgevoerde werken aan verschillende toegangswegen.  Voor Open Vld is dit een constant aandachtpunt, waarbij we waar nodig ijveren voor de nodige bijsturingen.

Sami Souguir, Fractievoorzitter en voorzitter Open Vld Gent Zuid: “Ik heb bij het stadsbestuur al meerdere malen gepleit voor een betere coördinatie van de wegenwerken aan en rond de Sterre. Het gaat hier echter vooral om werken van de Vlaamse Overheid, niet van de stad. De bevoegde schepen zal daarom de problematiek blijven aankaarten bij het Agentschap Wegen en Verkeer.”  De werken zouden in maart 2014 achter de rug moeten zijn.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info