Pontbrug naar de Assels wordt eindelijk gerestaureerd

21 09 2015

De Pontbrug naar de Assels wordt eindelijk gerestaureerd. Hiervoor ijverde ook Eerste schepen Mathias De Clercq als Vlaams parlementslid. De renovatiewerken starten in november. De Assels blijven toegankelijk via de tijdelijke noodbrug waarvan gemeenteraadslid Stephanie D’Hose de lawaaihinder aankaartte.

De betonnen boogbrug naar de Assels is sinds 1998 beschermd als onroerend erfgoed. De brug is echter al lange tijd in slechte staat en afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Een tijdelijke noodbrug zorgt ervoor dat de Assels bereikbaar blijven.

Eind 2014 kende de Vlaamse overheid 722.000 euro subsidie toe aan de Stad Gent voor de renovatie van de brug. Er loopt al enige tijd een aanbestedingsprocedure om de werken te laten uitvoeren. Als alles goed gaat kunnen die werken in november van dit jaar starten.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info