Nieuwe zaal voor verenigingen Mariakerke

1 december 2013

Tegen de zomer van 2015 zullen verenigingen uit Mariakerke terecht kunnen in een nieuwe polyvalente zaal in Wondelgem. De nieuwe zaal komt er tussen het zwembad en de petanqueclub op de Neptunussite in de Botestraat in Wondelgem. Alle jeugd-en buurtverenigingen zijn er welkom voor hun activiteiten en evenementen, ook die van Mariakerke.

De Neptunussite is een ideale locatie voor een nieuwe polyvalente zaal. Zo is het terrein gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er voldoende beschikbare parkeerplaatsen. Ook de polyvalente zaal zelf zal voldoende ruim zijn. Zo komt er een grote en kleine zaal waar telkens 400 en 150 personen terecht kunnen. Het complex zal ook twee repetitielokalen tellen, een bureau, een keuken en een ruime berging. Daarnaast worden ook een overdekte en een niet-overdekte fietsenstalling voorzien. Bovendien wordt het hele gebouw uitgerust met akoestische isolatie.

Enige tijd geleden werd besloten om een beheers-vzw op te richten waarin zowel socio-culturele verenigingen uit Wondelgem en Mariakerke als rechtstreekste gebruikers van het gebouw betrokken zijn. Op die manier krijgen ze heel wat inspraak.

De Stad Gent zet sterk in op moderne, polyvalente zalen. Naast Wondelgem, openden de voorbije 5 jaar nieuwe zalen in Sint-Denijs-Westrem, in Oostakker, zaal Minus-One aan het Rabot en de VierdeZaal in Gentbrugge. Op die manier wil het stadsbestuur laagdrempelige, buurtgerichte, kwalitatieve polyvalente zalen kunnen aanbieden in heel Gent.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info