Afvalkorven Driebeekstraat

27 maart 2017

De Driebeekstraat in Gentbrugge wordt veelvuldig gebruikt als parkeerplaats voor truckers. Door het gebrek aan afvalkorven of -containers blijft er vaak nogal wat zwerfvuil echter.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

Kunnen in de Driebeekstraat afvalkorven of -containers voorzien worden?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Een afvalkorf heeft tot doel om afval, en meer bepaald zwerfvuil, afkomstig van een toevallige voorbijganger of gebruiker van het openbaar domein in op te bergen of in op te slaan (snoeppapiertje, bananenschil, verpakking van fastfood...). Afvalkorven zijn er niet op gericht om gewoon huishoudelijk afval, al dan niet afkomstig van truckers, campers.... in te zamelen.

Om een zekere uniformiteit en consequentie te bewerkstellingen, hanteert IVAGO een beslissingsboom. Op basis van een reeks criteria wordt geoordeeld of het plaatsen van een afvalkorf op een bepaalde plaats al/niet verantwoord is; Daarbij wordt rekening gehouden met factoren als het openbaar karakter van de locatie, het al/niet privaat eigendom, groenzones, diverse types straten en het gebruik ervan, haltes voor het openbaar vervoer, openbare gebouwen, sluikstortgevoeligheid van de plek.

Volgens deze beslissingsboom komt de Driebeekstraat niet in aanmerking voor het plaatsen van afvalkorven met hogergenoemd doel.

De Driebeekstraat wordt tweewekelijks gereinigd door een manuele veegploeg, tweemaal per jaar wordt de straat gereinigd met een grote veegmachine.

In 2016 ontving IVAGO slechts 4 sluikstortmeldingen voor de Driebeekstraat. De straat wordt niet als problematisch beschouwd. Ook Gemeenschapswachten en entiteit Netheid hebben geen recente klachten over deze locatie ontvangen. Uiteraard houden we deze locatie verder in het oog.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, klimaat, Energie en Noord-Zuid

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info