Schoonmaak stadsscholen

27 oktober 2023

De Gentse stadsscholen worden,  voor een groot deel, schoongemaakt door twee externe schoonmaakfirma’s. Zij leveren in totaal zo’n 250 schoonmakers voor een 50-tal stadsscholen. Sinds september 2023 werden nieuwe afspraken gemaakt met de poetsfirma’s. 

Sindsdien is er een groot ongenoegen onder het personeel. Grondig poetsen als voordien is, volgens hen,  niet meer mogelijk. De vuilnisbakken puilen uit en er worden vragen gesteld bij de hygiëne zoals bijvoorbeeld in de toiletten. Er zouden reacties komen van kinderen, leerkrachten, directie en ouders, wat uiteraard niet fijn is. 

Vraag:
Kan er een benchmark opgemaakt worden over verschillende scholengroepen?
Wordt er, voor het bepalen van het aantal schoonmakers, rekening gehouden met het aantal leerlingen, personeelsleden, oppervlakte van de school? 

Nicolas Vanden Eynden
Gemeenteraadslid

Het volledige antwoord met overzicht kan u hier bekijken.
 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info