Mobiele assistentiewoning

10 januari 2023

In 2018 kon het OCMW van Gent, mede dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen, als eerste in Vlaanderen, een mobiele mantelzorgwoning aankopen. Dit was een goede zaak want dit paste perfect in de strategie om ouderen langer thuis te laten wonen.

In de pers staat nu dat het project onhaalbaar is. Er zijn teveel vereisten qua vergunningen, de mogelijkheden waarin het wel kan, zijn te beperkt. Nochtans werd dit helemaal ingeburgerd in Nederland.

Vraag:
Over welke vergunningen gaat het  ?
Heeft de aanpassing aan de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening met betrekking tot zorgwonen in 2021 de mogelijkheden niet juist verruimd ?
Kan er geen oplossing op langere termijn gevonden worden ? Is er overleg gepleegd met  de Vlaamse administratie om eventuele hiaten en obstakels in de regelgeving verder aan te pakken ?
Welke verdere plannen heeft de schepen voor deze aangekochte woning ?

Nicolas Vanden Eynden
Gemeenteraadslid

Het volledige antwoord van de schepen kan u hier lezen.
 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info