Leegstand

19 november 2021

Net zoals andere centrumsteden moeten we ook in Gent aandacht hebben voor leegstand van handelspanden. De cijfers hierover zijn in onze stad gelukkig nog steeds relatief goed in vergelijking met andere steden, al wordt het verschil kleiner. 

Het is ook niet zo dat leegstand per definitie problematisch is, wat wel al eens wordt voorgehouden. Het is bekend dat een stad sowieso nood heeft aan een bepaald percentage frictieleegstand om investeerders kans te geven een zaak op te starten. Je hebt dus een zekere leegstand nodig. Vanuit de stad wordt hier al jaren op ingezet. De schepen heeft recent aangegeven dat deze het bestaande beleid nog wil versterken en verfijnen.

Vraag:
Wat zijn de meest actuele cijfers op vlak van leegstaande handelspanden? Is een toename merkbaar?
Welke maatregelen of ingrepen of initiatieven heeft u voor ogen als u het heeft op een verdere verfijning en versterking van het beleid ter zake? 

Christiaan Van Bignoot
Gemeenteraadslid

Het volledige antwoord van de schepen kan u hier lezen.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info