Gevaarlijke situatie Watersportbaan

8 mei 2018

Aan de Watersportbaan, ter hoogte van het Huis van de Sport, doet zich aan de beide kanten van de Watersportbaan een gevaarlijke situatie voor. Er is met name een dikke stalen koord gespannen over het water, met aan beide kanten aangebracht aan een grote paal. Voor de gebruikers van de looppiste, maar ook voor de wandelaars aan het water, kan dit immers voor gevaarlijke taferelen zorgen.

Hierbij vindt u alvast enkele foto’s die deze gevaarlijke situatie aantonen.

  • Is deze situatie gekend bij de stadsdiensten?
    Zo ja, wat is het doel van deze stalen koord over de Watersportbaan?
     
  • Is dit van tijdelijke aard?
    Zo ja, over welk termijn spreken we?
     
  • Indien de situatie het noodzaakt, is het niet mogelijk om de palen zodanig te plaatsen dat deze geen belemmering zijn voor de gebruikers van de looppiste aan de ene kant, en het voetpad aan de andere kant?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Ik dank u voor uw vraag naar de gevaarlijke situatie aan de Watersportbaan waar een dik stalen koord over het water was gespannen.

Uit navraag bij de Sportdienst bleek het volgende. De kabels werden aangebracht ten behoeve van de roeiregatta’s die de afgelopen weken op de Watersportbaan plaatsvonden. Zij dienen om  de boten te laten starten vanaf het midden van de watersportbaan. Dit was tijdelijk van aard. Inmiddels zijn de kabels alweer verwijderd. 

De volgende regatta is gepland in september. De Sportdienst heeft met de KRSG afgesproken om in september rond de kabel twee nadars te plaatsen (Zuiderlaan en Noorderlaan) zodat het gevaar voor de lopers minimaal is.

Resul Tapmaz
Schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info