Bereikbaarheid Hockeyclub Gantoise

19 maart 2018

Sinds september 2017 is de nieuwe sportsite van Hockeyclub Gantoise aan de Noorderlaan (Watersportbaan) officieel in gebruik genomen. Tijdens de gemeenteraad van oktober uit datzelfde jaar bevroeg ik u  over de uitdagingen die dit met zich meebrengt, vooral wat betreft verkeersveiligheid, verkeersdoorstroom en parkeergelegenheid.

Om de verkeerssituatie te verbeteren deed de club zelf een aantal constructieve voorstellen. Concreet ging het over een zebrapad en fietsoversteekplaats ter hoogte van de ingang en snelheidsremmende maatregelen op de Noorderlaan. Daarnaast stelde men voor om de parkeerstrook, die zich aan de kant van de Watersportbaan bevindt, te verplaatsen naar de overzijde van de Noorderlaan.

Uit uw antwoord op mijn vraag toen bleek dat uw diensten deze voorstellen zouden onderzoeken. Bij afronding van dat onderzoek zou de club worden ingelicht over de mogelijke resultaten en zou er een eventueel overleg worden ingepland.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

  • Wat is de actuele stand van zaken van het onderzoek?
  • Is de club inmiddels ingelicht over de eventuele resultaten en heeft hierover al een overleg plaatsgevonden?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De diensten hebben inderdaad het voorstel van de club bestudeerd. Het verleggen van de parkeerstrook naar de overkant van de Noorderlaan heeft ontegensprekelijk een aantal voordelen. De spelers en bezoekers moeten dan de Noorderlaan niet meer oversteken, wat uiteraard de veiligheid ten goede komt. Bij de roeiregatta’s op de Watersportbaan zou er ook geen parkeerverbod meer moeten worden ingesteld.

Maar het heeft één groot nadeel, namelijk dat er aan de kant van de club enkel een fietspad en dus geen voetpad naast de rijweg ligt. Spelers en bezoekers die aan die kant uit de auto stappen, komen dan onvermijdelijk in conflict met de fietsers op het fietspad. Fietsers die moeten uitwijken voor openzwaaiende portieren of voor de hockeyspelers die op het fietspad lopen, komen in de berm terecht.

Het Mobiliteitsbedrijf heeft deze ingreep dan ook negatief geadviseerd en stelt voor om enkel een veilige oversteek in te richten. Er is in februari op het stadhuis een overleg geweest tussen de voorzitter van de hockeyclub, de kabinetschef van schepen Tapmaz en mijn kabinetschef, waarop dit negatief advies is besproken. Dhr. Gernay heeft erop aangedrongen om dit toch eens opnieuw te bespreken met het Mobiliteitsbedrijf. We hebben ons geëngageerd om dit te doen, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit de voorbije maand niet bovenaan de prioriteitenlijst stond.

Ik zal dit zeker in de komende weken opnieuw laten bespreken met het Mobiliteitsbedrijf en uiteraard zullen we daarover terugkoppelen met Gantoise.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info