Publieke urinoirs krijgen geen waterkraantjes

7 oktober 2022

Gent telt heel wat publieke urinoirs (op het openbaar domein). Vandaag zijn er een 90-tal op 61 locaties. Bij deze urinoirs is het nergens mogelijk om de handen te wassen. Iets wat in het kader van hygiëne nochtans wenselijk is.

Gemeenteraadslid Christophe Peeters vroeg tijdens het vragenuur naar de mogelijkheid om kraantjes te voorzien in de nabijheid van deze urinoirs. De schepen liet weten dat er helaas geen budget voorzien is om aanpassingen te doen aan de publieke urinoirs.

Er zijn geen leidingen voorzien om kraantjes te plaatsen. Het zou daarom een vrij grote investering vergen om alsnog dergelijke leidingen te voorzien maar daar is de komende jaren dus geen budget voor opzij gezet.

Op vandaag biedt de stad 122 volwaardige inpandige openbare toiletten aan verspreid over 19 locaties. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen toiletblokken toegankelijk in musea, welzijnsbureaus, dienstencentra, bibliotheken en dergelijke verspreid over 57 locaties, allen aangeduid op de Plaskaart van de Stad. Er staan ook een aantal projecten op stapel die binnenkort voor een uitbreiding van het inpandig publiek sanitair zullen zorgen. Op al die plekken kunnen alle bezoekers van de Stad terecht om hun handen te wassen.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info