Burgemeester De Clercq laat twee gokkantoren sluiten

12 09 2022

Burgemeester Mathias De Clercq heeft besloten om de bestaande vergunning van twee kansspelinrichtingen niet te verlengen. Het gaat om een wedkantoor in Einde Were, en een wedkantoor in de Godshuizenlaan. “Gokkantoren horen niet thuis in de buurt van scholen en andere plekken waar veel jongeren komen.”

Volgens de kansspelwet mogen wedkantoren niet langer gevestigd mogen worden in de nabijheid van scholen, ziekenhuizen en plekken waar vooral jongeren komen. Wedkantoren dienen ook een convenant af te sluiten met lokale besturen. In Gent is het zo dat nieuwe gokkantoren in omgeving van scholen, campussen, ziekenhuizen en plekken waar veel jongeren samenkomen sowieso niet meer vergund worden. Voor bestaande, die reeds een vergunning hebben, wordt geval per geval bekeken of die vergunning verlengd wordt. Half augustus besloot de burgemeester de vergunning van twee wedkantoren, in Einde Were en in de Godshuizenlaan, niet te verlengen.

Burgemeester Mathias De Clercq: “Voor deze twee wedkantoren is na uitvoerig onderzoek besloten dat deze zich te dicht bij scholen en andere plekken waar veel jongeren komen bevinden. Ik acht het dan ook niet aangewezen om op die plekken nog langer wedkantoren toe te laten. Stad Gent zet actief in op de bestrijding van nadelige effecten van problematisch gokken en gokverslaving, dus willen we maximaal potentiële risico’s en gevaren vermijden, zeker voor jongeren.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info