Gent maakt werk van opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

28 maart 2022

Stad Gent bereidt zich verder voor op een mogelijke toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne. Zowel bij gastgezinnen als in collectieve opvanglocaties worden opvangplaatsen gecreëerd. De Stad onderzoekt ook de mogelijkheid om een woondorp op te richten.

Vorige week waren burgemeester Mathias De Clercq en gemeenteraadslid Carl De Decker nog aanwezig op de mensenketting die gevormd werd onder de stadshal, als steunbetuiging naar Oekraïne.

De meeste vluchtelingen uit Oekraïne worden momenteel opgevangen bij vrienden en familie en bij Gentse gastgezinnen die zich hebben aangeboden via Plekvrij. Van de meer dan 2.000 plaatsen die via die weg zijn aangeboden hebben de stadsdiensten er al 314 geschreend, 157 daarvan zijn doorgegeven aan Fedasil en 94 ingevuld door vluchtelingen uit Oekraïne.

“De solidariteit in Gent is enorm. Maar we moeten ook werk maken van meer duurzame opvanglocaties”, zegt burgemeester Mathias De Clercq die de opvang van vluchtelingen in Gent coördineert. Ondertussen zijn al meer dan 200 opvangplaatsen gecreëerd waaronder in de winternachtopvang voor daklozen in het Prinsenhof. Alles wordt ook in gereedheid gebracht om Hal 2 van Flanders Expo, waar nu nog het vaccinatiecentrum huist, om te vormen tot een crisisopvanglocatie. Daarnaast wordt ook een terrein gezocht om een tijdelijk woondorp op te richten. “We doen er alles aan om vluchtelingen van dit vreselijke oorlogsgeweld op een warme en goede manier op te vangen in onze stad”, aldus Carl De Decker.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info