Oplossing in de maak voor toeritdosering Kortrijksepoortstraat

21 februari 2021

Heb u ooit al gehoord van de toeritdosering op de Kortrijksepoortstraat? De kans dat u nee antwoordt op deze vraag is groot, aangezien het systeem al meer dan 2 jaar defect is. Nochtans staat het systeem al sedert 2015 opgesteld op de hoek van de Charles De Kerckhovelaan en de Kortrijksepoortstraat.

In november 2020 stelde gemeenteraadslid Manuel Mugica Gonzalez dan ook een vraag over het doorstromingssysteem aan schepen van mobiliteit, Filip Watteeuw. De schepen liet toen weten dat het systeem al sinds 2018 defect is en dat het onderhoudscontract werd opgezegd. Fractieleider Stephanie D'Hose sprong in de bres en kaartte het dossier in het Vlaams Parlement aan bij bevoegd minister Lydia Peeters. Met succes: Stephanie's tussenkomst zorgde ervoor dat minister Peeters de draad terug zal opnemen. Ze gaf opdracht aan De Lijn om het systeem terug in werking te stellen zodat de tram - en dus de reizigers richting het stadscentrum - in de toekomst op drukke momenten minder tijd zullen verliezen door in de file te staan. 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info