Nieuwe subsidies ondernemers zorgen voor extra weerbaarheid

3 oktober 2020

Sinds 1 oktober kunnen starters en ondernemers nieuwe of vernieuwde subsidies aanvragen om hun extra weerbaar te maken. “De extra steunmaatregelen kwamen er door corona”, verduidelijkt economieschepen Sofie Bracke.

“We investeren ruim 1,1 miljoen euro extra in een duurzame ondersteuning voor starters en ondernemers die hun businessmodel toekomstbestendig maken. Veel ondernemingen grepen de crisis al aan om hun businessmodel klaar te stomen voor een nieuwe toekomst. Die creativiteit willen we de volgende twee jaar extra ondersteunen door professionele begeleiding terug te betalen en door de lancering van ‘doorzetterscontracten’.” Zelfstandigen en kleine ondernemingen die structureel gezond waren maar door de coronacrisis hun omzet zagen dalen, kunnen per advies tot 500 euro tussenkomst vragen en per investering tot maximaal 5.000 euro. De Stad wil ook startende ondernemers sterker aan de start laten komen. Starters van wie de aanvraag van een starterscontract niet werd goedgekeurd, kunnen gratis advies inwinnen voor de verfijning van hun businessplan. Ook ondernemers in moeilijkheden krijgen extra aandacht. Dankzij de samenwerking met vzw Dyzo kunnen zij gratis financieel, juridisch én psychosociaal advies inwinnen.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info