Burgemeester voert strijd tegen sluikstorten op

13 december 2019

Met drie extra mobiele camera’s en twee controleurs die sluikstorten doorzoeken om daders op te sporen, drijft burgemeester Mathias De Clercq de strijd tegen sluikstorten op. “Wie sluikstort heeft geen respect voor Gent en de Gentenaars. De pakkans moet omhoog.”

Het is een vaak gehoorde klacht van de Gentenaars: zwerfvuil en sluikstorten ontsieren onze mooie stad. Het overlastteam van de Gentse politie zet momenteel al twee mobiele camera’s in die hotspots in het oog houden waar regelmatig wordt gesluikstort. Bij de gemeenschapswachten zijn twee voltijdse medewerkers voorzien om de aangetroffen sluikstorten te doorzoeken op identiteiten zodat daders gevat kunnen worden. Daar komen nu drie extra mobiele camera’s bovenop. De opdracht van de twee controleurs die het afval doorzoeken wordt verlengd. Bedoeling is dat er zo meer sluikstorters kunnen betrapt en beboet worden. Burgemeester Mathias De Clercq: “Iedereen stoort zich aan sluikstorten. De strijd tegen sluikstorten is een absolute prioriteit. Sluikstorten en zwerfvuil horen niet thuis in onze stad. Daar wil ik paal en perk aan stellen”.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info