Inbrekers viseren Nieuw-Gent

2 09 2015

De woninginbraken in Gent zitten in een dalende trend die zich deze zomer verderzette, dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Sami Souguir opvroeg bij de politie. Afgelopen zomer werd in totaal 283 keer ingebroken, wat neerkomt op een daling met 225 feiten (-44%)  in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In Gent-centrum en Nieuw-Gent werd het meest ingebroken, respectievelijk 84 en 116 keer. In Zwijnaarde (1), Oostakker (3), Ledeberg (6) en Sint-Denijs-Westrem (7) waren er het minst inbraken.

Voor het gratis vakantietoezicht waar iedere Gentenaar beroep op kan doen ontving de Gentse Politie in totaal 571 aanvragen. De politie nam ook reeds maatregelen om de communicatie over dit aanbod te verbeteren en de aanvraagtermijn van 7 dagen te benadrukken. Zo werden o.a. de aanvraagformulieren aangepast en werd de website geüpdatet.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info