5 voor 12 voor opera

1 december 2013

Gentse operaliefhebbers weten het al langer, het is vijf voor twaalf voor het operagebouw. Nu er een fusie met het Ballet van Vlaanderen op tafel ligt, is het moment aangebroken werk te maken van een totaalaanpak van het gebouw én de werking. Dat is niet alleen een bevoegdheid van de Stad Gent, maar vooral ook van de Vlaamse overheid omdat er een erfpacht rust op het gebouw.

Het operadossier ligt raadslid Stephanie D’Hose nauw aan het hart. Zij vroeg dan ook onlangs aan schepen Storms  hoe het nu zit met dat  aangekondigde stappenplan. De schepen bevestigde dat er nog geen schot in de zaak zit. De renovatie zal waarschijnlijk een opdracht worden voor de volgende minister van Cultuur en Erfgoed. De discussie over wie voor welke kosten moet opdraaien en hoe de renovatie precies moet lopen, zit dus nog in een vroege fase. Aangezien de legislatuur op zijn laatste benen loopt wordt de beslissing waarschijnlijk uitgesteld tot het volgende bestuur. "Intussen willen wij als stad onze visie op die renovatie klaar hebben als de nieuwe regering er is", antwoordde schepen Storms aan raadslid Stephanie D'Hose.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info