›› Home ›› Nieuws

Activering geeft kansen

14 februari 2012

Een derde van het Gentse OCMW-cliënteel is jonger dan 26 jaar. Aan hen moeten we alle kansen geven zodat ze zo snel mogelijk een plaats vinden op de arbeidsmarkt. Open Vld zet daarom in op een doorgedreven activeringsbeleid. Dat voorziet via trajecten op maat scholing of begeleiding naar een job. Elke jongere ondertekent een afsprakennota en wordt hierop aangesproken als blijkt dat de jongere te weinig inspanningen levert. Het OCMW kan zelfs de steun schorsen bij herhaaldelijke vaststellingen.

Cédric Verschooten, OCMW-raadslid van Jong Vld wil nog een stap verdergaan: “Kinderen van leefloners moeten meer kansen krijgen op een toekomst buiten de armoede. Ouders dragen de verantwoordelijkheid om hun kinderen naar school te laten gaan. Ze moeten hen actief stimuleren om een diploma te behalen. Want wie over een goede basis beschikt, heeft later meer kansen om door te groeien. Daarom wil ik dit laten opnemen in de afsprakennota met de ouders.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info