›› Home ›› Nieuws

Camera- en privacybeleid

23 februari 2012

Voor Open Vld Gent blijft een kordaat veiligheids- en overlastbeleid absolute prioriteit. Ook in Gent wordt steeds vaker de inzet van camera's gevraagd om overlast als sluikstorten, vandalisme en diefstallen tegen te gaan. We zijn ervan overtuigd dat naast meer politietoezicht, ook een weloverwogen inzet van camera's kan bijdragen tot het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid in onze stad, zoals bvb. in de Overpoortstraat.

Maar het kan niet de bedoeling zijn om tot een wilgroei van camera's te komen. Het gebruik van camera's betekent immers steeds het opgeven van een deel privacy. Bovendien mag men er niet van uitgaan dat de inzet van camera's automatisch leidt tot een daling van de criminaliteit en het verkleinen van het onveiligheidsgevoel.

Camera's kunnen voor ons enkel gebruikt worden met respect voor de vrijheid en privacy van de burger. Daarom kunnen camera's enkel als uit een onderbouwde veiligheidsanalyse blijkt dat minder ingrijpende middelen die werden ingezet, zoals bvb. politiepatrouilles, onvoldoende effect hebben.

Voorts willen we dat de gemeenteraad na goedkeuring controle kan blijven uitoefenen op het respecteren van de procedures en de werking van het cameratoezicht. De commissie Algemene Zaken, die zich reeds over politionele aangelegenheden buigt en samengesteld is uit leden van alle politieke fracties, lijkt ons hiervoor uitstekend geplaatst.

Sami Souguir
Fractievoorzitter

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info