›› Home ›› Nieuws

Sofie viert tien jaar huisbezoeken

15 november 2011

Misschien stond Sofie Bracke op zaterdagochtend ook al eens aan uw deur. Sofie trekt immers al tien jaar lang elke zaterdag naar Gentse wijken om er met buurtbewoners te spreken. Dat vierde ze in augustus in de Beekstraatdries in Mariakerke, waar ze de bewoners trakteerde met een biertje.

Tien jaar geleden besloot Sofie Bracke de sprong in de politiek te wagen en op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Geld voor een dure affichecampagne had ze niet als studente. Maar met een stevig paar sportschoenen en veel goede moed stapte ze heel Sint-Denijs-Westrem en Afsnee af om zich voor te stellen. Gesteund door de reacties en een bemoedigend stemmenaantal ging ze voluit voor een politieke carrière.

Vandaag, tien jaar en drie paar sportschoenen later, is Sofie schepen van Werk en Innovatie in Gent. Haar agenda staat bol van de afspraken maar voor de huisbezoeken maakt ze nog steeds elke zaterdag tijd. Tussen 9u en 12u kan je haar vinden in woonkamers om te luisteren wat de mensen bezighoudt en welke problemen ze kan aanpakken. “De verleiding is er soms om je als politicus op te sluiten in het stadhuis. Daarom wil ik dit blijven doen en op straat horen wat er leeft”, aldus Sofie.

De afgelopen jaren ging Sofie langs in wijken in Drongen, Sint-Denijs-Westrem, Mariakerke en Afsnee.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info