›› Home ›› Nieuws

Betere communicatie bij crisissituatie

15 november 2011

Op 19 oktober vielen politiediensten en de ontruimingsdienst van het leger een woning binnen waarbij een grote hoeveelheid aan springstoffen werden gevonden. Aanleiding van deze actie was een onderzoek dat werd ingesteld op basis van een filmpje op Youtube. Op het filmpje was enkel een gewonde hand te zien. Toch bleek dit voldoende aanwijzing voor het puike speurwerk van de politie.

De explosieve stoffen werden uit de woning gehaald en werden door DOVO naar een nabijgelegen weide gebracht. Hier werden deze stoffen gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Dit had als gevolg dat in de ruime omgeving ramen en deuren hevig aan het trillen gingen. Onmiddellijk kwamen bewoners uit ongerustheid op straat, zich duidelijk afvragend wat er aan de hand was. Groot accident op de E17, ontploffing van gasleiding… bij gebrek aan informatie, houdt men alles voor mogelijk.

Open Vld Gent Oost vindt het niet correct dat er naar de omwonenden niet gecommuniceerd werd. Al van bij de eerste ontploffingen begaven vele mensen zich op straat. De inzet van een wijkagent of stadswachten had onmiddellijk kunnen zorgen voor correcte en geruststellende informatie. Het sociale weefsel zorgt dan wel voor een verdere verspreiding naar iedereen. Daarom zal Open Vld Gent Oost een vraag richten aan de burgemeester.

Concreet wensen we te weten of men een degelijke communicatie naar de buurt voorziet bij dergelijke ontmijningsacties en wensen we dat de mogelijkheid bekeken wordt om SMS-crisiscommunicatie in te zetten om mensen in een bepaald gebied te informeren.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info