›› Home ›› Nieuws

Opnieuw vertrouwen geven

21 maart 2011

Mick Daman, voorzitter van Open Vld Gent, breekt een lans voor politici die zich inzetten om te dienen, en niet om zichzelf te bedienen. Overal in Europa worden zware inspanningen geleverd en grondige hervormingen doorgevoerd om te vermijden dat de overheid verdrinkt in begrotingstekorten en schulden. Ook bij ons groeit het besef dat het zo niet verder kan en dat er moedige ingrepen nodig zijn, willen we onze welvaartsstaat overeind houden.

De overheid moet drastisch saneren en efficiënter worden. Tegelijkertijd moet diezelfde overheid middelen vrijmaken voor de uitdagingen van morgen. Iedereen zal moeten bijdragen en elk bestuursniveau zal een inspanning moeten leveren. De sterkste schouders zullen de grootste last dragen, en veel taboes en privileges zullen moeten sneuvelen, willen we tot duurzame oplossingen komen die breed gedragen worden. Het is de enige wijze om snel resultaat te zien en te vermijden dat we verder wegglijden. We kunnen de factuur niet blijven doorschuiven naar de volgende generaties.

In deze moeilijke tijden hebben we politieke partijen nodig die een visie ontwikkelen die opnieuw perspectieven biedt. En die inzetten op de enige grondstof die onuitputtelijk voorradig is: het ondernemerschap en de creativiteit van mensen. Dat is altijd de keuze geweest die wij als liberalen hebben gemaakt. Geef ruimte aan elkeen om zichzelf te ontplooien en iedereen zal er beter van worden.

We hebben vooral politici nodig die de moed hebben om de mensen de waarheid te vertellen en te beslissen wat nodig is. Politici die zich inzetten om te dienen, en niet om zichzelf te bedienen. Geen supermannen of -vrouwen, maar eerlijke mensen die samen werken aan het algemene belang. Die het voorbeeld geven als er inspanningen moeten geleverd worden. Die woord houden. Die zelf een referentie kunnen zijn als we beweren dat vrijheid en verantwoordelijkheid onafscheidelijk verbonden zijn. Kortom, politici die hun eigen gelijk en -belang overstijgen en de mensen vertrouwen geven om ze mee te krijgen in de hervormingen die niet altijd populair zullen zijn. Dat is nodig om onze kinderen opnieuw een mooie toekomst te geven.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info