›› Home ›› Nieuws

Voormalige 'moederhuis' op Bijloke krijgt totale renovatie

7 mei 2024

De Materniteit op de Bijlokesite krijgt een grondige restauratie. “Het gebouw was erg verkommerd en een totale aanpak van het gebouw was broodnodig", zegt Schepen van Cultuur Sami Souguir.

De grootouders of overgrootouders van heel wat Gentenaars zijn er ooit geboren, maar de voorbije decennia deed het gebouw vooral dienst als uitvalsbasis voor verschillende cultuurspelers: Muziek LOD, LaGeste (het vroegere Ballets C de la B) en Ontroerend Goed.

Het gebouw werd in 1866 gebouwd en is sinds 1980 beschermd als monument. De gevels en het dak worden gerestaureerd en een later toegevoegde achterbouw maakt plaats voor een transparante inkom die zal dienen als multifunctionele ruimte met kleine keuken. De zolder krijgt kantoor- en vergaderruimtes en wordt via een draaitrap met de rest van het gebouw verbonden. Tot slot worden ook alle technieken vernieuwd.

“Het project kost 7,474.804 euro inclusief btw waarvan de Dienst Cultuur van de Stad Gent 1.9 miljoen euro vrij maakt”, aldus schepen Sami Souguir. De werken duren tot het najaar van 2025.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info