›› Home ›› Nieuws

Straatartiesten en vergunningen

26 maart 2024

Wie muziek wil spelen op straat in Gent, moet een vergunning aanvragen bij de Stad Gent. Zomaar beginnen muziek spelen op straat mag niet. Deze maand werd een voorstel in de gemeenteraadscommissie gelanceerd om een onderzoek te starten naar het afschaffen van vergunningen voor straatartiesten, met als doel administratieve vereenvoudiging te bevorderen

Fractieleider Stephanie D'Hose is duidelijk: "Elk jaar worden 600 kaarten uitgereikt aan straatartiesten, wat kansen biedt voor talentvolle artiesten om zich te uiten en het straatbeeld te verlevendigen. We gaan akkoord met het onderzoek, maar straatartiesten krijgen al veel ruimte in onze stad. Het is van groot belang dat artiesten goed geïnformeerd zijn over de geldende regels en dat de aanvraag zo eenvoudig mogelijk is. Er moet namelijk een goed evenwicht blijven tussen het amusement van straatmuziek én de leefbaarheid bij centrumbewoners." Zo is muziek maken toegestaan tussen 10 uur 's ochtends en 21 uur 's avonds, met een maximum van één uur op dezelfde locatie en moeten straatartiesten rekening houden met het vermijden van verkeershinder.

"In een stad als Gent houden mensen van straatartiesten. Het biedt straatartiesten niet alleen een platform voor straatartiesten om hun passie te delen, maar ook een gelegenheid om de lokale muziekscène te verrijken en bij te dragen aan een levendigere maatschappij.", zegt fractieleider Stephanie D'Hose.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info