›› Home ›› Nieuws

Technologiefestival afgetrapt in Gent

26 maart 2024

Flanders Technology and Innovation, kortweg FTI, wil technologie weer hip maken bij jong en oud. Dat de Vlaamse Regering voor Gent koos om het festival te openen, is geen toeval. “Gent is dé technologiestad van Vlaanderen, nergens zijn er zoveel start-ups als hier”, klinkt het trots bij schepen van Economie Sofie Bracke.

Burgemeester Mathias De Clercq en schepenen Sofie Bracke en Sami Souguir woonden samen de opening van FTI bij. Het technologiefestival vindt plaats in verschillende steden in Vlaanderen, maar de grote opening was voor Gent. “Geen toeval, het technologiefestival komt weer thuis”, legt Sofie Bracke uit. “Hier in Gent ontstond in de jaren ’80 de populaire technologiebeurs Flanders Technology, mensen herinneren zich ongetwijfeld nog de affiche met de robothand. Maar ook in de jaren nadien zijn we niet blijven stilzitten. Gent is nog altijd dé technologiestad van Vlaanderen en ook de toekomst oogt mooi. Zo noemt de Financial Times Gent als één van de “European cities of the Future”.

FTI Gent vindt plaats in het prachtig gerenoveerde Wintercircus, de Gentse technologietempel in wording. “In mei gaan de deuren van het Wintercircus écht open. Het wordt een bruisende plek waar start-ups begeleid zullen worden om uit te groeien tot de grote ondernemingen van de toekomst”, legt Sofie Bracke uit. “Geen enkele stad in Vlaanderen die zoveel start-ups telt als Gent. Meer dan 600 zijn er in onze stad, aan talent dus geen gebrek!” Naast de startende technologiebedrijven zal er in het Wintercircus ook plaats zijn voor een muziekclub en zal de Gentenaar er kunnen binnenwandelen voor een koffie of een etentje op het mooie dakterras

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info