›› Home ›› Nieuws

Carl De Decker stelt duidelijk: geen verbod op SUV's in onze stad

1 maart 2024

Een referendum in Parijs over parkeertarieven zorgde de afgelopen weken ook bij ons in Gent voor best wat commotie. Adjunct-fractievoorzitter Carl De Decker nam een duidelijk standpunt in tijdens de gemeenteraad van februari voor de Open Vld fractie: "De leefbaarheid en verkeersveiligheid in een grote stad, het is een moeilijk evenwicht.

Bezorgdheden daarover mogen geuit worden, dat debat moet gevoerd worden. Maar laat het ons duidelijk stellen. Er komt geen anti-SUV-beleid in Gent. Dat staat niet in het bestuursakkoord. Iedereen kan en mag zijn eigen wagen kiezen, (grote) gezinnen gaan we niet discrimineren. En er komt ook geen verhoging van de parkeertarieven voor SUV’s of extra belasting voor grote wagens in Gent.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info