›› Home ›› Nieuws

Topcijfers voor Gentse musea en monumenten

19 januari 2023

De Gentse Musea kregen in 2022 exact 565.080 bezoekers over de vloer. De Historische Huizen lokten zelfs meer dan 630.000 bezoekers. Daarmee zitten ze bijna op het niveau van voor de pandemie. Het S.M.A.K. lokte met 101.348 bezoekers het grote publiek (o.a. dankzij de Pop Art-tentoonstelling). Ook het MSK (96.621) en het GUM (98.642) scoren bijzonder goed.

“Met de komst van het GUM merken we bovendien dat de drie musea rondom het toekomstige Museumplein elkaar versterken”, zegt schepen van cultuur Sami Souguir.

Opvallend: jonge mensen vinden massaal de weg naar de Gentse musea. In zowat elk museum is één bezoeker op drie jonger dan 26 jaar. In het Industriemuseum was dat 39 procent en in het GUM zelfs 46 procent. De wereld van Kina, specifiek gericht op kinderen, spant de kroon met 58 procent van de bezoekers jonger dan 12 jaar. “Onze musea halen alles uit de kast om jongeren enthousiast te maken voor een museumbezoek, en dat loont”, aldus Sami.

Ook de Historische Huizen doen het goed. In 2022 bezochten 632.099 mensen een of meerdere Historische Huizen. Dat is maar liefst 75 procent meer dan in 2021. “Daarmee zitten we niet ver meer onder die van het toeristische topjaar 20

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info