›› Home ›› Nieuws

Akkoord in de maak voor Ecowijk

26 09 2022

Er wordt hard gewerkt aan een overeenkomst voor de Ecowijk, op de vroegere terreinen van het Jules Ottenstadion. De bouwplannen worden aangepast om tegemoet te komen aan de vragen van de buurtbewoners. 

Het project Ecowijk zit al heel wat jaren in het slop. Schepen van stadsontwikkeling Sami Souguir besliste daarom een bemiddelaar aan te stellen om tot een nieuw plan te komen dat door alle partijen gedragen wordt.

“We werken aan een eerste versie van een overeenkomst tussen sogent, de private partner en de buurtbewoners. Momenteel lopen nog verdere gesprekken om de overeenkomst te verfijnen. We hopen snel tot een definitief akkoord te komen”, aldus Sami Souguir.

De grote contouren zijn al min of meer duidelijk. De stedenbouwkundige structuur van Ecowijk wordt zoveel als mogelijk behouden en ook het ruime wijkpark blijft de centrale spil van het project. Wel wordt de densiteit van de wijk naar beneden bijgesteld door het aantal bouwlagen te verminderen waardoor de bouwhoogte beperkt wordt. 

Er blijven twee ondergrondse parkings voorzien. Er komt nog extra inspraak voor het sogent-deel van de Ecowijk. Tot slot worden enkele oude beuken niet gerooid.

“Het dossier heeft veel te lang vast gezeten. We willen dit dossier snel deblokkeren met een voorstel waar alle partijen zich in kunnen vinden”, aldus Sami Souguir.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info