›› Home ›› Nieuws

Gent: Sportstad van Vlaanderen 2011

1 februari 2011

Gent is verkozen tot eerste Sportstad van Vlaanderen. Met een stevig dossier kon onze stad de Vlaamse overheid overtuigen dat zij de sportiefste is. Schepen Christophe Peeters is bijzonder fier op deze titel. Het sportbeleid van de voorbije jaren, met duurzame investeringen, wervende manifestaties en sportieve samenwerkingen wordt immers met deze titel beloond en uiteraard verdergezet.

Een jaar lang nemen de Sportdienst, sportclubs, scholen, sport- en andere verenigingen extra initiatieven om met een rijk geschakeerd sportaanbod, zo veel mogelijk Gentenaars gezond te laten bewegen. Ook wie binnen de bestaande sportmogelijkheden minder of niet aan bod komt. Wie degelijke, sportieve projecten wil organiseren, kan voorstellen indienen.

In alle deelgemeenten en wijken investeert Gent ook verder in infrastructuur voor buurtsport. Er komen naargelang de mogelijkheden en in overleg met de buurt voetbaldoeltjes, petanquebanen, fitnesstoestellen in openlucht of wandel- en looproutes.

Op zaterdag 12 februari om 14 uur is iedereen op het Sint-Baafsplein uitgenodigd voor de feestelijke aftrap van “Gent: Sportstad van Vlaanderen 2011”. Het sportieve feest waaiert die namiddag uit naar de Gentse buurten.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info