›› Home ›› Nieuws

Criminaliteit in Gent gedaald

28 maart 2022

De criminaliteitscijfers zijn het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Vooral de woninginbraken en de geweldsdelicten dalen. “De cijfers zijn een pluim voor onze Gentse politie”, aldus burgemeester De Clercq. “Zij zetten zich elke dag opnieuw in voor onze veiligheid.”

De cijfers werden voorgesteld op de commissie Algemene Zaken. In vergelijking met 2020 is de criminaliteit in Gent met 20 procent gedaald. Het aantal woninginbraken daalde sterk, alsook geweldsfeiten, bedrog en oplichting. Fietsdiefstallen blijven een hardnekkig fenomeen. Tegenover vorig jaar stegen die met een kwart. De politie zet daarom sinds kort een lokfiets in om daders op heterdaad te betrappen. Met het parket werden goede afspraken gemaakt om strenger op te treden.

Nog een cijfer dat steeg is het aantal registraties van sluikstorten. Het goede nieuws is wel dat de politie er dankzij de sluikstortcamera’s in slaagt om meer daders te betrappen en identificeren. “De pakkans voor sluikstorten is duidelijk verhoogd”, aldus de burgemeester. “We gaan hier blijven op inzetten, wie onze stad bevuilt mag dat ook voelen.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info