›› Home ›› Nieuws

Vraag psychische begeleiding stijgt

15 november 2011
Meer dan vroeger krijgt het OCMW te maken met psychische problemen bij senioren. Rond het onderwerp hangt een taboesfeer. Senioren die depressief zijn, zetten zelf niet makkelijk de stap naar een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Als de mensen niet zelf naar de psycholoog gaan, dan brengen wij de psycholoog naar hen. Met die achterliggende filosofie wierf het OCMW in 2008 een psychologe aan, die vanuit de lokale dienstencentra (ldc) werkt. Anne Bottequin: “De lokale dienstencentra zijn sterk in het uitbouwen en ondersteunen van sociale netwerken. Medewerkers en vrijwilligers hebben snel in de gaten als het met iemand de verkeerde kant opgaat. Bijvoorbeeld als iemand na het overlijden van een dierbare niet meer naar het ldc komt.”

Tot nu toe beperkte het werkingsgebied van het project zich tot de lokale dienstencentra De Boei en De Waterspiegel. “Vanaf oktober 2011 kwam daar het ldc De Thuishaven, gelegen aan het Neuseplein 33 te Gent, bij”, zegt Anne Bottequin. “Zo bereikt het project ook een deel van Gent-Centrum, naast de wijken Seleskest, Maria-Goretti (de site rond de gelijknamige kerk aan de Blaisantvest) en een deel van Sint-Amandsberg.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Anne Bottequin, OCMWraadslid, op het nummer 09 266 89 19.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info