›› Home ›› Nieuws

MSK Gent geselecteerd voor aanduiding als culturele erfgoedinstelling

28 december 2021

Ons Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent stoot door tot de 'Champions League' van erfgoedspelers! De Vlaamse regering stemde 17 december in met de preselectie van twee bijkomende Vlaamse culturele erfgoedorganisaties, ons Gents MSK is daar een van.

Schepen van cultuur Sami Souguir legt uit wat deze preselectie betekent.

"Door de preselectie maakt het MSK kans om deel uit te maken van het select groepje Vlaamse cultureel erfgoedorganisaties. Met deze selectie wil Vlaanderen de internationaal gekende Vlaamse topmusea met ook vele Vlaamse topstukken in hun collectie en gelegen in de belangrijke Vlaamse kunststeden extra in de verf zetten. Deze instellingen tonen de rijkdom van Vlaanderen en zetten daarmee Vlaanderen’s culturele en toeristische aantrekkingskracht in de verf" klinkt het bij schepen Souguir.

"In tegenstelling tot in 2018 koos de Vlaamse regering er nu voor om zelf een preselectie te maken. Vroeger werd een open oproep uitgestuurd waarop geïnteresseerde cultureel erfgoedorganisaties konden intekenen. Enkel de voorgeselecteerde organisaties kunnen vandaag nog een aanvraag indienen voor aanduiding. Het MSK heeft tot 1 april 2022 de tijd om een dossier in te dienen. De aanvraag zal beoordeeld worden door een internationale aanduidingscommissie. De minister van cultuur beslist uiterlijk 15 juli 2022 over de finale aanduiding van MSK Gent als culturele erfgoedinstelling van de Vlaamse Gemeenschap."

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info