›› Home ›› Nieuws

Van de Blaarmeersen weer een leuke hotspot maken

18 februari 2022

Het recreatiedomein Blaarmeersen moet opnieuw de aangename en veilige plek van vroeger worden. “Om overlast tegen te gaan, komt er een omheining rond de strandzone en vragen we een betaalbaar tarief aan niet-Gentenaars ouder dan 12 jaar”, vertelt schepen van sport Sofie Bracke.

Na de overlast en de vechtpartijen van de voorbije jaren neemt de Stad Gent enkele maatregelen in het sport- en recreatiepark Blaarmeersen. Zo zal de strandzone deze zomer omheind worden. Gentenaars en kinderen onder de 12 jaar mogen nog altijd gratis binnen, voor niet-Gentenaars ouder dan 12 voert de Stad een betaalbaar tarief in.

Stem van Gentenaars telt mee

In de zomer van 2022 gaat het nog om een proefopstelling en daar wil de Stad een uitgebreid gebruikersonderzoek aan koppelen. “We willen van de bezoekers, het personeel en de veiligheidsdiensten weten hoe ze de nieuwe maatregelen ervaren. Op basis van die evaluatie willen we dan naar een permanent toekomstmodel”, zegt schepen Sofie Bracke.

Investeren in speeltuin en cafetaria

De stad Gent blijft verder investeren in de Blaarmeersen. Zo komt er deze zomer al een nieuw waterspeeltoestel voor jonge kinderen. Tegen de zomer van 2023 zal ook de grote speeltuin en cafetaria De Waterkant vernieuwd zijn.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info