›› Home ›› Nieuws

Tijdelijke terrassen mogen blijven staan

12 maart 2022

De tijdelijke terrasuitbreidingen in Gent mogen blijven staan tot eind 2022. “Veel terrasuitbreidingen zijn een echte meerwaarde. Ze brengen leven in onze bruisende stad”, zegt schepen van Handel Sofie Bracke.

De zon zorgde de afgelopen week voor de eerste lentekriebels in Gent. De terrasjes liepen meteen vol en voor de vele zonnekloppers is er goed nieuws: de tijdelijke terrasuitbreidingen in Gent mogen blijven staan tot eind dit jaar. “We willen zelfs bekijken welke terrasuitbreidingen permanent kunnen blijven staan”, zegt Sofie Bracke. “Zonder natuurlijk het evenwicht met andere functies en buurtbewoners uit het oog te verliezen.”

Vanaf 16 april voert de stad opnieuw terrasbelasting in. Bij de uitbraak van de coronacrisis was die geschrapt om de horecazaken te sparen. Voor de tijdelijke terrassen wordt wel nog een korting van 20 procent toegestaan.

Ondertussen werkt het stadsbestuur aan een nieuw terrasreglement voor 2023. “In de loop van 2022 leggen we een nieuw terrasreglement ter goedkeuring voor aan de Gemeenteraad, met voorziene inwerkingtreding op 1 januari 2023. Rond juli-augustus 2022 zullen de horeca-uitbaters informatie ontvangen om een lang lopende terrasvergunning aan te vragen”, zegt Sofie Bracke nog.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info