›› Home ›› Nieuws

Veli zet zich in voor conflictvrije kruispunten

25 oktober 2021

Gemeenteraadslid Veli Yüksel volgt al geruime tijd het thema mobiliteit op. Recentelijk vroeg hij een oplijsting van de gevaarlijke kruispunten in onze stad. Die oplijsting is helaas niet kort: Gent telt 120 gevaarlijke kruispunten.

Ongeveer 90 daarvan bevinden zich op Gentse wegen, de rest op gewestwegen. 

30 van de gevaarlijke kruispunten zijn ook in Gents beheer. De schepen beloofde alvast deze kruispunten prioritair aan te pakken. 10 van die 30 punten zitten overigens vervat in de wijkmobiliteitsplannen voor de Dampoort en Gentbrugge. 

“Het is goed dat de stad een oplijsting heeft gemaakt van gevaarlijke kruispunten op basis van ongevallendata. De 30 meest gevaarlijke kruispunten moeten nu snel aangepakt worden om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in onze stad te verhogen" klinkt het bij Veli. 

“Er zitten ook een aantal kruispunten tussen met een complexe structuur waarbij ook meerdere partijen betrokken zijn (De Lijn, AWV, nutsbedrijven...). De stad probeert daar met alle stakeholders snel te schakelen om deze kruispunten veiliger te maken voor alle weggebruikers" besluit hij. 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info