›› Home ›› Nieuws

Taxistandplaats aan Gent-Sint-Pieters wordt beter bereikbaar

25 oktober 2021

Al sinds 2019 vraagt gemeenteraadslid Christophe Peeters om de taxistandplaats aan het station Gent-Sint-Pieters te evalueren op vlak van bereikbaarheid, signalisatie en zichtbaarheid. De ligging van de standplaats blijkt helaas niet optimaal, en Christophe vroeg dan ook meermaals aan de schepen om de noden van de chauffeurs en gebruikers in kaart te brengen.

Aan die vraag wordt nu eindelijk gehoor gegeven.

"Reeds in 2019 haalde ik de suboptimale ligging van de taxistandplaats aan het station Gent-Sint-Pieters aan. De locatie van de standplaats is verre van ideaal en nu komen daar ook nog eens de klachten bij in verband met de vele skaters die voor geluidsoverlast en verkeersonveilige situaties zorgen" klinkt het bij Christophe. 

Zijn vraag was dan ook duidelijk: terugplaatsing van de taxi's en de Kiss & Ride zone naar de bovengrond, aan de kant van de Prinses Clementinalaan. Momenteel is die plaats een parkeerzone voor de NMBS. "Reizigers vinden de taxi's vaak niet (ondanks bewegwijzering). Ook de K&R zit daar beter en het sanitair voor de chauffeurs is dichtbij" gaat Christophe verder. 

Verplaatsing van de taxistandplaats zit er (nog) niet in. Maar de schepen liet wel weten dat er een tijdelijke platformlift zal komen tussen de taxizone voor het stationsgebouw Gent Sint-Pieters en het straatniveau bij het Koningin Maria Hendrikaplein.

De taxizone is op vandaag enkel bereikbaar via trappen en via hellingen in de hellende tuin voor het station. Om de zone nog toegankelijker te maken voor iedereen, in elk seizoen zal er dus een tijdelijke plateaulift geplaatst worden, die toegang geeft vanop het straatniveau naar de Kiss & Ride + taxizone op -1, en omgekeerd. De lift wordt voorzien voor een periode van ongeveer 10 jaar, tot de definitieve liften afgewerkt worden en klaar zijn voor gebruik.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info