›› Home ›› Nieuws

Speelruimtes voor kleinsten in Wondelgem

15 november 2011

De Gentse groendienst heeft mooie plannen uitgetekend voor de groeninplanting in de buurt van de verkaveling Lange Velden in Wondelgem. Tussen de R4, de Botestraat, Vroonstallestraat en Gaverstraat worden diverse groen- en speelzones aangelegd. Een goede zaak, want onze stad kan wat bijkomend groen goed gebruiken.

Aan de groenbuffer met de R4 zijn momenteel op drie plaatsen speelzones voorzien, twee avontuurlijke voor de iets oudere kinderen en een voor de allerkleinsten. Ter hoogte van de appartementsblokken wordt een buurtparkje met twee speelplekken tot zesjarigen aangelegd.

Tussen de sportsite Neptunus en tramlijn 1 wordt het bestaande bosje dan weer omgevormd tot avontuurlijk speelbos voor kinderen van 6 tot 16 jaar en ook in het Watermuntparkje komen twee nieuwe speelzones. De verschillende groen- en speelzones zullen met elkaar verbonden zijn via het netwerk van trage wegen dat de nieuwe verkaveling doorkruist. Op die manier kunnen kinderen en hun ouders zich op een aangename en veilige manier tussen de speelzones verplaatsen.

“De nieuwe speelzones zijn positief voor de vele jonge gezinnen met kinderen die zich nu en de komende jaren in de verkaveling vestigen. Ik zal me dan ook blijven inzetten voor voldoende speelruimte voor de kleinsten en de noden van alle kinderen in onze buurt”, zo stelt bewoner en OCMW-raadslid Cédric Verschooten.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info