›› Home ›› Nieuws

Gevaarlijk kruispunt onder B401 wordt veiliger

14 februari 2020

Het kruispunt van de Keizervest en de Zuidparklaan - onder de B401 - was de voorbije vier jaar goed voor 28 ongevallen, waarvan zes met gewonden. Behalve fietsers en voetganger moet men er als automobilist ook rekening houden met trams en bussen die op hun eigen bedding rijden. Gemeenteraadslid Veli Yüksel vroeg de cijfers over de ongevallen op bij schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. Ten laatste in april worden de lichten op het kruispunt aangepast.

Van de 28 ongevallen op het kruispunt waren er 22 met stoffelijke schade en 6 met verwondingen. “Momenteel noteren we daar maandelijks één ongeval en ik vermoed dat het werkelijke cijfer nog veel hoger ligt. Er zijn vast en zeker meer kleine aanrijdingen, waarvan geen aangifte gebeurt”, aldus Veli Yüksel.

Het gemeenteraadslid vroeg aan schepen Watteeuw ook of er op het kruispunt geen aangepaste verkeerslichten kunnen geïnstalleerd worden. ”Het Mobiliteitsbedrijf is hiervoor al een tijdje met AWV in gesprek. Intussen werd een aangepaste lichtenregeling op plan goedgekeurd waarbij deze conflicten niet meer voorkomen. De uitvoering van dit plan door AWV is volgens onze meest recente informatie voorzien in de periode maart/april 2020”, zegt schepen Watteeuw in zijn antwoord.

Dat wil dus zeggen dat wie op die plek rechts afslaat richting stadsring geen rekening meer moet houden met bussen of trams die van achteruit komen opduiken. “Het aantal ongevallen toont aan dat er dringend iets moest gedaan worden aan dit kruispunt”, reageert Veli. “ Ik ben dan ook tevreden dat er in maart/april een aangepaste lichtenregeling komt op dit zeer drukke en gevaarlijke kruispunt. We moeten in onze stad zoveel mogelijk streven naar conflictvrije kruispunten. Dat is goed voor de veiligheid van voetgangers, fietsers, automobilisten maar ook voor het openbaar vervoer zoals tram en bus”, aldus Yüksel die vergelijkbare kruispunten in kaart wil brengen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info