›› Home ›› Nieuws

Leopoldskazerne krijgt groene oase op het dak

14 februari 2020

In een eerdere editie van deze nieuwsbrief werd al meegegeven dat de Leopoldskazerne wordt omgebouwd tot een bruisende stadsbuurt. De site zal o.a. ingevuld worden door het nieuwe provinciehuis, 82 appartementen, 10 woningen, een hotel, een crèche, leslokalen, een ondergrondse ruimte, het HUSK en Defensie. Provincieraadslid Martine Verhoeve volgt het dossier al van bij het begin op. Nieuwste beslissing: het paradeplein wordt een 'groene oase'!

De provincie Oost-Vlaanderen wil met een subsidie van 250.000 euro het paradeplein omvormen tot een “groene oase”. Deze subsidie zal gebruikt worden om 540 vierkante meter extensief groendak en 5.600 vierkante meter intensief groendak op verschillende gebouwen van de Leopoldskazerne aan te leggen.

Een extensief groendak bestaat uit een dunne laag grond en begroeiing. Een intensief groendak is quasi een gewone tuin.

"Concreet gaat het om een binnentuin op het dak van de ondergrondse ruimte. Deze daktuin krijgt wandelpaden, terraszones, bloemrijke beplanting, een gazon en een bomenlaag. Een daktuin heeft als voordeel dat het ook dient als waterbuffer en luchtzuivering. Verder is het sterk isolerend naar het onderliggende gebouw, waar nu onder meer een parking ligt. Ik ben alvast zeer benieuwd naar het eindresultaat van dit innovatief project" klinkt het enthousiast bij Martine Verhoeve.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info