›› Home ›› Nieuws

Eiland Zwijnaarde levert 2000 jobs op.

15 november 2011
Het Eilandje Zwijnaarde, gelegen in de oksel van het kruispunt E17/E40 en de R4, zal op termijn goed zijn voor 2.000 nieuwe jobs. De eerste bedrijven zullen er openen in het najaar van 2014, na de doortrekking van de R4 richting Merelbeke. Met het project investeert Eerste schepen Mathias De Clercq in de verdere economische groei van Gent.

Het Eilandje Zwijnaarde was tot voor kort een verontreinigde industriële site. Die wordt momenteel omgebouwd tot een nieuw en duurzaam regionaal bedrijventerrein van 35 hectare. Op de site is zowel ruimte voorzien voor kenniseconomie, transport, logistiek als distributie. Door maximaal gebruik te maken van de bereikbaarheid en ligging langs het water wordt er bijgedragen tot een duurzame mobiliteit.

“Bij de herinrichting wordt bovendien rekening gehouden met het omliggende landschap”, aldus schepen van Economie, Jeugd en Middenstand Mathias De Clercq. “Er komt een landschapsheuvel en een natuurlijke oeverstrook van 11 hectare die de huidige groenas langsheen de Schelde zal versterken.”

Gezien de schaars beschikbare ruimte voor bedrijvigheid in Vlaanderen, zal het Eilandje Zwijnaarde heel wat investeringen en bijgevolg arbeidsplaatsen aantrekken. Stad Gent dringt daarom bij de Vlaamse regering aan om de geplande doortrekking van de R4 strikt uit te voeren.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info