›› Home ›› Nieuws

Strengere regels voor asielzoekers

16 november 2011

De regels voor de opvang van asielzoekers worden strenger, zo besliste de Kamer eind oktober op voorstel van volksvertegenwoordiger Bart somers (Open Vld). EU-burgers kunnen voortaan geen OCMW-steun meer krijgen de eerste drie maanden van hun verblijf in ons land.

“Dat is goed nieuws voor steden als Gent, waar de druk op het OCMW hoog is”, aldus mathias De clercq, volksvertegenwoordiger en eerste schepen in Gent (Open Vld): “De strengere regels zijn nodig om de leefbaarheid van onze stad te waarborgen.”

Asielzoekers zullen enkel nog opvang kunnen genieten bij hun eerste aanvraag en wie over voldoende middelen beschikt, wordt uitgesloten van opvang. Verder zal de opvang voortaan eindigen op het moment dat het bevel om het grondgebied te verlaten uitvoerbaar wordt. Dat bevel zal ook vroeger worden gegeven, bij het afwijzen van de asielaanvraag.

Vanaf dat moment moet het bevel binnen de 30 dagen worden uitgevoerd. De afgewezen asielzoeker krijgt een duidelijke keuze: ofwel werkt hij mee aan een begeleide vrijwillige terugkeer, ofwel wordt de gedwongen terugkeer voorbereid.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info