›› Home ›› Nieuws

Elektronisch stemmen?

15 november 2011

Op 14 oktober 2012 gaan we met z’n allen opnieuw naar de stembus om nieuwe gemeenteraden te kiezen. Om dat stemmen vlotter te laten verlopen, onderzoekt de Stad Gent samen met de Vlaamse Gemeenschap de mogelijkheden van elektronisch stemmen. Schepen Catharina Segers wil zo het aantal stembureaus reduceren van 300 naar 200, wat een belangrijke besparing betekent.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 werden in totaal 156.000 stemmen uitgebracht. Mochten er vandaag verkiezingen zijn zouden er maar liefst 174.545 stemgerechtigde Belgen zijn.

Schepen Catharina Segers stelt alles in het werk om tegen oktober 2012 elektronisch stemmen in Gent mogelijk te maken. Op 27 oktober voerde ze samen met de Vlaamse Gemeenschap een elektronisch stemexperiment uit. De Vlaamse Gemeenschap stelde personeel ter beschikking om het stembureau te bemannen en potentiële kiezers aan te spreken. Voor het Vlaamse Parlement kon fictief gestemd worden op een muziekgenre en voor de Europese Verkiezingen op een sporttak. Per stembureau brachten enkele honderden kiezers hun stem uit. Het systeem wordt nu verder op punt gezet zodat het zo gebruiksvriendelijk mogelijk is voor alle doelgroepen.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info