›› Home ›› Nieuws

Gent onder druk

21 maart 2011

De sterke instroom van nieuwe EU-burgers stelt de draagkracht van onze stad op de proef. De Open Vld-fractie pleit voor een humane, maar kordate en doortastende aanpak van het probleem. Illegale praktijken, zoals huisjesmelkerij en valse arbeidskaarten moeten streng bestreden worden.

Ook op het vlak van bedelarij moeten maatregelen getroffen kunnen worden. Vele bedelaars in onze stad zijn in de greep gevallen van mensenhandelaars. De georganiseerde bedelarij aanpakken is helaas geen eenvoudige zaak. Niettemin heeft de Open Vld-fractie tijdens de gemeenteraad van december opgeroepen hier werk van te maken.

“De Open Vld-fractie zet alles in om deze fenomenen te bestrijden. Samen met OCMW-voorzitter Geert Versnick en schepen van Burgerzaken Catharina Segers worden de nodige initiatieven genomen. Maar ook vanuit het Vlaamse, federale en Europese niveau dienen de krachten te worden gebundeld”, aldus fractievoorzitter Sami Souguir.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info