›› Home ›› Nieuws

North Sea Port nieuwe naam fusiehaven Gent & Zeeland Seaports

8 december 2017

Met North Sea Port is de nieuwe naam van de fusiehaven van Gent en Zeeland een feit. Met een open blik op de wereld, vol ambitie, voor een hechte haven in het hart van Europa.

De nieuwe fusiehaven omvat voortaan een 60 kilometer lang grensoverschrijdend havengebied van Vlissingen in Nederland tot Gent. North Sea Port behoort tot de Europese top: ze is de nummer 3 op vlak van toegevoegde waarde en de nummer 10 op vlak van goederenoverslag via zeevaart. Samen met de Nieuwe Sluis in Terneuzen, betekent de fusie een historische stap in de toekomst van de haven.

Naar 100.000 arbeidsplaatsen

North Sea Port wil tegen 2022 de toegevoegde waarde met 10% laten groeien. Ze wil de overslag via zeevaart – van 62 miljoen ton nu – laten toenemen tot 70 miljoen ton. Voor de overslag via binnenvaart wordt gemikt op 60 miljoen ton (nu 55 miljoen ton).

Door de groei in toegevoegde waarde, volume en omzet wordt verwacht dat de werkgelegenheid in het nieuwe havengebied tegen 2022 zal toenemen tot 100.000 arbeidsplaatsen.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info