›› Home ›› Nieuws

Realistisch en evenwichtig beleid

17 november 2011

De komende jaren zal Gent grote uitdagingen moeten aangaan. Open Vld zal nu meer dan ooit borg staan voor een evenwichtig beleid op maat van onze stad en haar inwoners. Of het nu gaat om de instroom van nieuwe EU-burgers, de druk van de toenemende studentenpopulatie of het mobiliteitsvraagstuk, telkens weer zoekt Open Vld naar krachtdadige, maar evenwichtige oplossingen. Bevolkingsgroepen uitsluiten of tegen elkaar opzetten is hierbij geen optie.

Onze fractie is er bovendien in tal van dossiers in geslaagd realistische oplossingen af te dwingen. Zo heeft onze lijsttrekker, Eerste schepen en schepen voor Economie mathias De clercq zich met succes resoluut verzet tegen een verbod op terrasverwarmers, maar zal de plaatselijke horeca daarentegen gestimuleerd worden om duurzame alternatieven aan te bieden. Eerder in deze editie kon u al lezen dat op ons aansturen het eerste kwartiertje parkeren in Gent gratis wordt. Hier zullen zowel de handelaars als hun klanten wel bij varen, terwijl de maatregel geen afbreuk doet aan het beleid van de stad om andere vervoersvormen te blijven stimuleren.

Ook op wijkniveau wordt consequent dezelfde aanpak gehanteerd. Zo zal het stadsbestuur op aansturen van Open Vld de omstreden plannen voor de heraanleg van Drongenplein herbekijken en een haalbare en gedragen visie uitwerken. Ook in dit dossier bewaakt Open Vld Gent het evenwicht.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info