›› Home ›› Nieuws

15 minuten gratis parkeren

16 november 2011

Wie met de wagen naar Gent komt, hoeft binnenkort de eerste 15 minuten geen geld meer in de parkeermeter te steken. Dat heeft het stadsbestuur beslist op vraag van Eerste schepen Mathias De Clercq.

Stad Gent voert het zogenaamde ‘pistolet-kwartiertje’ in om Gentenaars en bezoekers toe te laten de eerste 15 minuten gratis te parkeren. Net voldoende om snel een boodschap te doen. De parkeerautomaten worden de komende maanden aangepast zodat je een gratis ticketje kunt krijgen voor 15 minuten. Voor wie langer wenst te parkeren, is er ook goed nieuws: betalen kan voortaan met Maestro, Mastercard en Visa en dit zonder een code in te geven.

Eerste schepen en lijsttrekker Mathias De Clercq: “We stimuleren mensen om met het openbaar vervoer en de fiets naar de stad te komen, maar willen wie met de wagen komt niet in de kou laten staan. Open Vld Gent staat voor een én-én verhaal waarbij we er resoluut voor kiezen om geen vervoersvormen uit te sluiten.”

Open Vld pleit ook voor een uitbreiding van de parkeercapaciteit aan de rand van het stadscentrum zoals aan het Zuid. Sami Souguir, fractievoorzitter Open Vld in de gemeenteraad: “Daardoor kunnen bezoekers aan onze stad hun wagen meteen kwijt en kunnen ze van daaruit het centrum bezoeken. De parking aan het Zuid zit nu te vaak vol, de parkeerdruk in de buurt is hoog. Een uitbreiding dringt zich op.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info